De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

05/07/2023

Bij Mendify zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van software op basis van het low-code-platform van Mendix. Dag in, dag uit helpen we onze klanten de juiste stappen te zetten in de digitale transformatie. Dat doen we inmiddels met een fikse club mensen, verspreid over onze vestigingen in België, Nederland en Roemenië. Mooie mensen die zorgen dat de geoliede machine die Mendify heet, goed geolied blijft. In een aantal blogs willen we onze collega’s even in het zonnetje zetten. In deze blog de beurt aan Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon.

Minh-Duc Bui: De gedreven duizendpoot

Minh-Duc heeft in de afgelopen 14 jaar verschillende functies gehad, van salesengineer van bouwmaterialen tot projectcoördinator voor de aanleg van drinkwaterleidingen. Hij werkt sinds november vorig jaar bij Mendify en kan nu al meedraaien in IT-projecten. Dat maakt hem het levende bewijs dat ook niet-techneuten goed met low-code uit de voeten kunnen.

Blog 06/07 | De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

Minh-Duc: ‘Omdat het low-code-platform van Mendix zo visueel is en je direct resultaat ziet is het heel laagdrempelig. Door mijn communicatieve vaardigheden samen te brengen met mijn businesskennis van verschillende branches, kan ik goed inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers.

Onlangs ben ik getrouwd en ik ben vader van twee dochters. In mijn vrije tijd ben ik af en toe te vinden achter mijn gameconsole, waar ik graag Ark, Terraria of Apex Legend speel. Ook geniet ik van films, vooral in het genre van de Koreaanse film Monster of de Franse filmreeks Les Gendarmes de Saint Tropez. Als ik daar nog aan toekom, laat ik ook graag mijn kunsten in de keuken zien of ik ga op reis met mijn gezin.’

Mitch van Hove: De veelzijdige ontwikkelaar

Mitch studeerde in 2022 af aan de opleiding “Multimedia en Creatieve Technologie” aan de Erasmushogeschool in Brussel. Tijdens zijn opleiding maakte hij kennis met verschillende technologische disciplines, waaronder full-stack webdesign, UX/UI Design, VR-ontwikkeling en een breed scala aan OOP. Daarnaast heeft hij goed inzicht in business en marketing. Inmiddels werkt Mitch als Junior Mendix Developer bij Mendify.

Blog 06/07 | De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

Mitch: ‘Als Mendix Developer is mijn doel om diepgaand inzicht te krijgen in de wensen van de klant en met passende oplossingen te komen. Ik heb een creatieve geest, denk altijd out-of-the-box en zoek altijd manieren om mijn kennis te verbreden en uit mijn comfortzone te treden. Feedback neem ik ter harte en ik ga altijd die extra mijl.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met fitness en hardlopen. Daarnaast ben ik een gamer en een muziekliefhebber.’

Mona Meller: De creatieve kracht

Na haar studie Master TEW werkte Mona een aantal jaar als functioneel analist gewerkt. De pandemie besteedde ze nuttig met een workingholiday van anderhalf jaar in Nieuw-Zeeland. Daar ontdekte ze haar liefde voor de natuur en kamperen.

Blog 06/07 | De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

Mona: ‘Na mijn buitenlands avontuur ben ik bij Mendify begonnen omdat ik een uitdaging zocht waarbij ik mijn creativiteit kon ontplooien. Ik ben de eerste en voorlopig enige vrouwelijke collega bij Mendify Belgium. Inmiddels ben ik al een jaar aan de slag bij Mendify en heb ik verschillende projecten succesvol afgerond, samen met mijn geweldige collega’s waar ik goed mee kan opschieten.

Zelfs zonder een technische opleiding kan ik met het Mendix low-code platform bijdragen aan vernuftige applicaties. Mijn grootste troef is mijn empathisch vermogen, waardoor ik sterke vertrouwensbanden kan opbouwen met zowel collega’s als klanten.’

Peter Vangheluwe: De gedreven teamspeler

Peter heeft 13 jaar in het onderwijs gewerkt. Hij combineerde zijn baan als leerkracht Informatica en Lichamelijke Opvoeding met een rol als ICT-ondersteuner en -coördinator. Na 13 jaar onderwijs haalde hij zijn micro-degree Software Developer via afstandsonderwijs en werkte hij als ERP Analist/Developer in de programmeertaal RPGLE bij Talent-IT en Cebeo. Begin 2022 startte Peter bij Mendify en hij heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap.

Blog 06/07 | De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

Peter: ‘Na een carrièreswitch naar IT besefte ik dat ik veel meer in mijn mars had dan ik dacht. Het werken in teamverband, samen oplossingen zoeken en puzzelen met Mendix is iets waar ik van hou. Mijn ervaring als leerkracht is ook echt een toegevoegde waarde bij Mendify. Dat komt goed van pas komt bij het coachen en trainen van collega’s. Het zien groeien van mensen in hun werk geeft me een geweldig gevoel. ‘Opgeven’? Dat ken ik niet. Ik ga altijd tot het uiterste, dat bewijst wel mijn bijdrage aan het project bij Van Marcke. Uitdagingen schuw ik niet en mijn enthousiasme is aanstekelijk. Work hard, play hard is mijn motto, en dat sluit helemaal aan bij de Mendify-vibe.

Ik ben gelukkig getrouwd en trotse vader van twee zonen van vijf en zeven. Sport, met name wielrennen, is een grote passie van mij, zowel actief als passief. Het trainen, grenzen verleggen en doelen stellen, daar doe ik het voor, maar ik vergeet ook zeker de après-bike niet!’

Pieter Taghon: De enthousiaste verkoper

Pieter studeerde informatica waarna hij een switch maakte naar economie en commercie. Hij begon bij Omega Pharma en werkte daarna 14 jaar bij Centric. Die carrière begon hij als businessconsultant in het team van Jan Ickroth en hij eindigde als countrydirector van Centric Belgium. Daarna ging hij elders aan de slag in een commerciële rol. Eind 2022 kwam hij opnieuw thuis in de IT-wereld bij Mendify. Zijn unieke bijdrage aan het team van Mendify is zijn enthousiasme en commerciële kracht.

Blog 06/07 | De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

Pieter: ‘Ik ben gelukkig getrouwd met Kim. Samen hebben we twee kinderen, Julot en Marie-Joëlle. We wonen in Waregem, samen met onze Jack Russell Jeanne. Mijn grootste hobby is momenteel samen met de kinderen bezig zijn met de pony’s. Heerlijk samen buiten zijn en iedere morgen de beestjes voederen en hun stal mesten. Daarna ben ik er weer helemaal klaar voor om het fantastische Mendify-team helpen om verder te groeien en te bloeien, zodat we onze BHAG kunnen realiseren.’

Simon Allaert: De leergierige probleemoplosser

Simon studeerde Toegepaste Informatica aan de UCLL, de ‘Hogeschool van de Moving Minds’, en Interactieve Multimedia Design aan Thomas More, de grootste hogeschool van Vlaanderen. Direct na zijn studie startte hij bij Mendify, als Mendix developer. Simon versterkt het team met zijn doorzettingsvermogen, zijn positieve mindset en zijn vermogen om oplossingsgericht te denken.

Blog 06/07 | De mensen achter Mendify: Minh-Duc, Mitch, Mona, Peter, Pieter en Simon

Simon: ‘Ik ben graag met veel verschillende zaken bezig om nieuwe dingen bij te leren. Mijn passies zijn koken, (gitaar-)muziek (gitaar) en sport. Als ik niet met een van mijn hobby’s bezig ben, vind je mij in mijn kamer achter de gameconsole.’

Ook werken bij Mendify?

Mendify groeit en zoekt versterking. Als Mendix Architect of Consultant bouw je samen met onze collega’s aan de digitale toekomst van onze klanten. Je ontwikkelt jezelf continu, deelt nieuwe kennis en vaardigheden en maakt deel uit van een hecht, sociaal en professioneel team. Bekijk hier onze vacatures, in Nederland én België.