Customer engagement is hot!

17/08/2022

Niet alleen deze zomer kent hoge temperaturen, ook het thema customer engagement is ontzettend hot. Als bedrijf moet je mee in deze ontwikkeling, want anders word je ingehaald door de concurrentie en verlies je marktaandeel. Maar hoe start je? En hoe kan een low-code platform helpen?

Van klanten naar fans

Bedrijven bedenken tegenwoordig allerlei manieren om het leven van hun klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Waarom? Het liefst zie je dat je klanten ware fans van jouw product of dienst worden, want tevreden klanten zijn loyale klanten. Een andere reden om je klant optimaal te ontzorgen met behulp van technologie, is dat je medewerkers op die manier meer tijd krijgen om zich te richten op hun primaire werkzaamheden of op het verlenen van een excellente klantservice voor jouw klanten.

Hoe start je?

Customer engagement begint – het zal je niet verrassen – bij je klant. Ga in gesprek met jouw klanten en luister goed naar hun huidige en toekomstige behoeftes. Vanuit hier ontstaan kansen waarop jij kunt inspelen om zo je klanten nog beter te bedienen.  Heb je hier geen ervaring mee of zoek je een sparringpartner? Nodig ons uit om samen jouw klantreis uit te werken.

Hoe kan een low-code platform helpen?

Goed. Je weet welke kansen er liggen en ziet mogelijkheden om de klantreis te digitaliseren. Of misschien zie je wel kansen om de huidige ondersteuning te verbeteren of om je nog meer te onderscheiden van de concurrentie. Om je op weg te helpen hierbij drie voorbeelden hoe het low-code-platform van Mendix je hierbij kan helpen.

1) Geef je klanten of leveranciers toegang tot hun informatie

Door je klanten of leveranciers een webportaal aan te bieden, kunnen zij – op het moment dat zij het nodig hebben – de gewenste informatie raadplegen, zoals bestelinformatie, facturen, rapportages en planningen. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en ze zelfstandig een bepaalde aanpassing laten maken, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van een gemaakte afspraak of het inplannen van een nieuwe afspraak. De benodigde informatie wordt opgehaald uit de betreffende bronsystemen, zoals een ERP-systeem of boekhoudsoftware, en is dus altijd up-to-date.

2) Eventgedreven keuzes

Door datagedreven te werken, kun je beter inspelen op het gedrag en behoeftes van je klanten. Stel: je bent een facilitaire dienstverlener en ontvangt vanuit het gebouwbeheersysteem informatie dat de bezetting op de vierde verdieping toeneemt, dan kun je proactief je klant informeren en de schoonmaakplanning hierop aanpassen.

3) Een eigen app

Door een native app aan te bieden aan jouw klanten en leveranciers, kunnen zij op hun meest vertrouwde apparaat makkelijk en snel informatie raadplegen en met jouw organisatie samenwerken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde servicelocatie op basis van hun actuele locatie of snel een foto toevoegen van een beschadigde levering met behulp van de camera in hun smartphone of tablet.

Wat houdt jou tegen om je klantreis te digitaliseren?

Benieuwd hoe jij je klantreis kunt digitaliseren? Daag ons uit en samen maken we jouw organisatie digitaal klaar voor de toekomst.