De kracht van low-code. Snel schakelen

21/07/2023

Minh-Duc Bui, begon eind vorig jaar zijn carrière als developer bij Mendify. In deze blog deelt hij zijn ervaring met het intuïtieve en gebruiksvriendelijke Mendix low-code-platform. Hij is het levende bewijs hoe mensen zonder technische achtergrond succesvol kunnen zijn in low-code-projecten. Ook vertelt hij hoe low-code development je in staat stelt om snel en effectief te schakelen in een steeds digitaler wordende wereld.

Ontwikkelen met low-code is intuïtief en gebruiksvriendelijk

Je kon het al lezen in onze vorige blog: ik heb van oorsprong geen IT-achtergrond. Met mijn bachelor in elektromechanica heb ik allerlei functies vervuld van salesengineer tot projectcoördinator. In november vorig jaar ben ik bij Mendify begonnen en ik draai nu al mee in IT-projecten. Natuurlijk heb ik nog veel te leren, maar het laat wel zien dat zelfs mensen zonder technische achtergrond goed kunnen werken met low-code. Low-code is veel eenvoudiger te leren dan programmeren met traditionele programmeertalen zoals Java, C++, en C#. In het Mendix-platform is het bouwen van applicaties gebaseerd op het gebruik van visuele functieblokken die je kunt verschuiven en samenstellen om zo de gewenste applicatie te creëren. Dit maakt het ontwikkelen van applicaties met Mendix een intuïtief en gebruiksvriendelijk proces.

Neem de opdrachtgever mee

Dankzij de visuele aard van Mendix kan je ook heel eenvoudig een productowner laten zien hoe een applicatie werkt en hoe het is opgebouwd. Het visuele aspect stelt hen in staat om actief mee te denken en suggesties te geven. Dat maakt dat je heel effectief kunt communiceren en lekker snel kunt schakelen. Door op deze manier de kloof tussen programmeurs en klanten te overbruggen, verloopt het ontwikkelproces naadloos en kun je beter voldoen aan de behoeften van de klant.

Low-code in de praktijk: Van Marcke

Van Marcke, een internationale groothandel van badkamers, verwarmingsinstallaties, sanitair en installatiemateriaal, wilde zijn IT-landschap vereenvoudigen en zocht naar een oplossing voor het vele maatwerk dat nodig is bij de migratie naar SAP S4HANA. Wij hebben dit project samen met Van Marcke tot een succes kunnen maken. Maar daar hield het niet op. Van Marcke heeft vervolgens een partnership met ons afgesloten om een eigen competentieteam op te bouwen. Dat maakt je als organisatie minder afhankelijk van een externe leverancier. Nu kunnen de eigen medewerkers – met ondersteuning van het team van Mendify – eventuele aanpassingen zelf doorvoeren zonder extra kosten en zelfs additionele low-code-appplicaties ontwikkelen. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor flexibiliteit.

Meer weten?

Benieuwd of jouw organisatie het agile werken met het low-code-platform van Mendix ook ten volle kan omarmen? Daag ons uit met een casus. Bezorg ons een idee en wij maken het concreet op basis van een eendaags mini-project waarin we het ‘spel’ spelen zoals dat ook werkt in een echt agile ontwikkelingsproject. Met deze app-in-a-day-ervaring overtuigen we je gegarandeerd van de mogelijkheden.