De mensen achter Mendify: Ben, Jaco en Patrick

07/06/2023

Bij Mendify zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van software op basis van het low-code-platform van Mendix. Dag in, dag uit helpen we onze klanten de juiste stappen te zetten in de digitale transformatie. Dat doen we inmiddels met een gedreven team van ruim 25 professionals, verspreid over onze vestigingen in België, Nederland en Roemenië. In deze blog maken we kennis met het Nederlandse team: Ben, Jaco en Patrick.

Ben Oelderik, de Bruggenbouwer

De mensen achter Mendify: Ben, Jaco en Patrick

Ben is in 2021 gestart als Junior Mendix Consultant bij Mendify. Met zijn studie Business IT & Management is hij een echte bruggenbouwer tussen IT en de business.

Ben: ‘Mijn doel is om mijzelf te blijven ontwikkelen tot een ervaren Mendix Consultant, zodat ik mijn technische kennis kan combineren met mijn passie voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wat mij aanspreekt bij Mendify is het persoonlijke aspect en de variatie in de opdrachten. We richten ons niet alleen op het optimaliseren van de standaard bedrijfsprocessen, maar helpen klanten ook met duurzame projecten. Het geeft veel voldoening om hieraan te mogen bijdragen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Fitness is een van mijn favoriete bezigheden, maar houd ook van fietsen en koken. Reizen is een andere grote passie van mij. Zo ben ik vorig jaar ben naar Thailand geweest en binnenkort vertrek ik samen met mijn vriendin naar Bali. Cultuur snuiven, buiten zijn en lekker eten. De ideale combinatie!’

Jaco van Kooten, de Wiskundige

De mensen achter Mendify: Ben, Jaco en Patrick

Jaco is een wiskundige van opleiding en heeft al meer dan 27 jaar ervaring in de ICT-branche. Hij heeft verschillende rollen vervuld, waaronder softwareontwikkelaar, technisch teamleider, business analist, applicatie-architect en solution architect. Hij heeft gewerkt met high code (Java), BPM-platforms (Cordys/OpenText, Pega) en is in 2022 bij Mendify terechtgekomen.

Jaco: ‘Als Solution Architect bij Mendify ben ik op dit moment aan het werk bij Enexis als Mendix-trainer en architect. Daarnaast denk ik ook mee over aanbiedingen voor nieuwe klanten. Ik ben bij Mendify terechtgekomen omdat ik aan de slag wilde met een goed aangeschreven low-code-platform. Mendix is naar mijn mening een van de platforms die het low-code-ideaal het beste waarmaakt. Voor mijn start bij Mendify heb ik zeven jaar gewerkt voor BPM Company, ook onderdeel van de Impacto Group. Omdat de bedrijfscultuur – met goed, stabiel leiderschap – me aansprak en er al goede relaties waren opgebouwd, was de overstap naar Mendify meer een formaliteit dan een echte overgang. Ik word blij van tevreden klanten en goede relaties met collega’s en vind mijn werk pas relevant als het anderen motiveert, stimuleert en vooruit helpt. Bedrijven en hun mensen helpen bij hun persoonlijke en digitale ontwikkeling, dat is een van mijn drijfveren.

Om even los te komen van het werk, vind ik het heerlijk om te musiceren. Ik speel klassiek kerkorgel en zing in een koor. Daarnaast draai ik eens per maand mee in het inloopdeel van een kringloopwinkel. Om op die manier met allerlei soorten mensen in contact te komen, dat is heel verrijkend. Ook maak ik graag een wandeling in de natuur met mijn vrouw, die – na ruim 35 jaar – nog steeds mijn beste vriendin is!’

Patrick Smits, de Brabander

De mensen achter Mendify: Ben, Jaco en Patrick

Patrick is 14 jaar actief in de wereld van IT. Hij is verantwoordelijk voor het managen van het Nederlandse en Roemeense kantoor van Mendify. Daarnaast adviseert hij klanten over de mogelijkheden van Mendix low-code-technologie.

Patrick: ‘Ik ben in januari 2021 begonnen met het opzetten van het Nederlandse kantoor van Mendify. Samen met Eelco en Jan hadden we het idee om onze Belgische activiteiten uit te breiden naar de Benelux. Een mooie uitdaging want Mendix had het afgelopen decennia zijn intrede gedaan bij diverse grote organisaties in Nederland.’

Wat ik mooi vind aan Mendify zijn eigenlijk twee dingen. Onze kennis en expertise van het Mendix platform stelt ons in staat om in korte tijd waarde toe te voegen voor onze klanten. Geen lange ontwerp- en ontwikkeltrajecten, maar in twee of drie maanden een oplossing neerzetten. En vanuit hier door! Daarnaast ben ik trots op ons hechte en internationale team. We zijn een relatief klein bedrijf met korte lijnen en veel persoonlijk contact. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in elkaar en helpt elkaar bij verschillende projecten of leerdoelen.

Buiten het werk speel ik graag een potje padel, stap ik op de racefiets voor een rondje door de Brabantse Kempen of geniet ik van het bourgondische leven samen met mijn vrouw.’

Ben jij ook een toekomstmaker?

Als lowcode developer bouw je samen met onze collega’s aan de digitale toekomst van onze klanten. Je krijgt energie van het omzetten van technische uitdagingen in innovatieve en duurzame software oplossingen. Geloof je net als ons in de kracht van teamwork, kennisontwikkeling en -deling en maak je graag deel uit van een hecht, sociaal en professioneel team. Bekijk snel hier onze vacatures, in Nederland én België.