Een vliegende start met de ontwikkeling van low-code apps

02/05/2019

Het snel ontwikkelen van applicaties is in vele bedrijven het gesprek van de dag. Om de marktvraag en de concurrentie te kunnen bijbenen wordt het steeds belangrijker om sneller nieuwe apps te ontwikkelen. Verder vormt vanwege een tekort aan ontwikkelaars de snelle ontwikkeling van code-arme applicaties een slimme manier om de effectiviteit van beschikbare IT-middelen te maximaliseren. Mendix, een code-arm ontwikkelplatform maakt het mogelijk om snel webgebaseerde en mobiele apps te ontwikkelen, te integreren en te implementeren. Dit platform maakt het mogelijk om apps visueel te creëren door middel van een grafische interface en drag & drop-componenten. Op basis van Mendix hebben wij een routekaart van zes stappen en twee starterspakketten ontwikkeld om zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote ondernemingen te helpen om een vliegende start met de ontwikkeling van code-arme apps te maken.

Routekaart naar succes in zes stappen

Onze ervaring met het ontwikkelen van apps voor klanten met het low-code Mendix-platform heeft geleid tot een routekaart van zes stappen. Deze routekaart leidt u en uw team door het volledige ontwerp- en opleveringsproces voor de app-oplossing door wezenlijke vragen te stellen en te beantwoorden. Het behalen van betere bedrijfsresultaten door middel van de snelle ontwikkeling van applicaties is een traject dat het bedrijf en IT-ers samen bewandelen.

Stap 1: Portefeuille

Welke apps kunt u ontwikkelen met het code-arme Mendix-platform? Wat wilt u ontwikkelen?

Stap 2: Vereisten

Aan welke vereisten moet uw app voldoen?

Stap 3: Ontwerp

Wat is het optimale ontwerp voor uw app? Hoe ontwerpt u een intuïtieve gebruikersinterface en een voortreffelijke gebruikerservaring?

Stap 4: Bouw

Hoe bouwt u uw app snel met het code-arme Mendix-platform?

Stap 5: Test – Hoe test u uw app?

Welke Mendix-tools zijn er beschikbaar voor tests en het automatiseren van tests?

Stap 6: Nauwkeurig afstellen

Hoe moet feedback worden verzameld? Hoe worden problemen met uw Mendix-app gevolgd, opgespoord en opgelost?


Starterspakketten voor het bouwen van low-code apps 

Naast een routekaart van zes stappen hebben we tevens het starterspakket Universe ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf en het starterspakket Enterprise voor grote ondernemingen. Deze twee starterspakketten bieden bedrijven een bewezen en gestructureerde manier om het low-code Mendix-ontwikkelplatform te leren kennen. Ze helpen beginnende gebruikers ervaring op te doen met het platform en snel hun eerste app te bouwen en op te leveren.

Starterspakket Universe

Het starterspakket Universe is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Dit pakket omvat een scopesessie, drie sprints van zeven dagen, een demo- en evaluatiesessie en de formulering van vervolgstappen. Binnen zes weken wordt u vertrouwd gemaakt met het low-code Mendix-ontwikkelplatform en bouwt u uw eerste app.

Starterspakket Enterprise

Het starterspakket Enterprise biedt grotere ondernemingen de mogelijkheid om snel van start te gaan met het maken van hun eerste low-code app met Mendix. Dit pakket begint met een ideationsessie waarin wordt nagedacht over het ontwerp. Hierop volgt een training, de configuratie van de ontwikkeling en cloudgebaseerde middelen en een praktijksessie waarin u uw eerste app bouwt. Het is niet alleen belangrijk om te leren hoe low apps worden gebouwd, ook moet goed worden nagedacht over hoe deze apps het best kunnen worden geïntegreerd in uw huidige IT-systeem. Vraag uzelf bijvoorbeeld af hoe u het Mendix-platform wilt positioneren en hoe u de benodigde vaardigheden ontwikkelt. Wij helpen u deze vragen beantwoorden via kennisoverdracht en beste praktijken en stellen u in staat om een Mendix-competentiecentrum op te zetten.

Wilt u ook weten hoe u snel met het low-code Mendix-ontwikkelplatform apps bouwt en oplevert en daarmee betere bedrijfsresultaten behaalt? Neem dan contact met ons op, en wij vertellen u er graag meer over.