Low-code is de toekomst. Wij weten waarom

28/09/2022

Volgens Gartner zal low-code softwareontwikkeling in 2024 verantwoordelijk zijn voor zo’n 65 procent van alle app-ontwikkelingsactiviteiten. Het verbaast ons natuurlijk niet dat low-code zo’n prominente plek gaat innemen in softwareontwikkelland. Jeroen de Smedt, Lead Mendix Architect & Certified Mendix Expert Developer bij Mendify, vertelt in deze blog wat volgens ons de zes voordelen zijn van low-code.

1. Eenvoudiger resources vinden

Het leren van traditionele programmeertalen zoals Java, Assembly, R, Visual Basic, SQL en Kotlin, vraagt om een serieuze opleiding van enkele jaren. Dan moeten programmeurs ook eerst nog de nodige ervaring opdoen, voor ze inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Met een low-code-platform als Mendix, kan iedereen met een sterk analytisch vermogen binnen een paar maanden productief zijn. Dat is heel welkom in de hedendaagse krappe arbeidsmarkt.

2. Korte time-to-market

Door applicaties te ontwikkelen met low-code, verkort je de ontwikkeltijd. Daarmee is de time-to-market – en daarmee de time-to-value – vele male korter dan bij de traditionele manier van softwareontwikkeling. Daarmee is het wachten op nieuwe functionaliteiten voor jouw collega’s, klanten en leveranciers verleden tijd.

3. Toekomstbestendig

De keuze voor een low-code-platform als dat van Mendix is een toekomstbestendige keuze. Het maakt het makkelijker om de software die je ontwikkelt, up-to-date te houden. Als de klant komt met nieuwe eisen en wensen, dan kun je vrij snel de applicatie updaten zonder weer vanaf scratch te moeten beginnen omdat het niet past bij eerdere functionaliteiten.

4. Meer met minder

Low-code is een manier van software bouwen die toegankelijk is voor een brede groep aan mensen. Omdat je, dankzij de grafische interface en de ontwikkelmethode gebaseerd op bouwstenen, ook mensen uit de business – zonder ontwikkelachtergrond – kunt betrekken, kun je met minder mensen hetzelfde opleveren, of met zelfde aantal mensen meer opleveren.

5. Betere aansluiting op de business

Omdat je met de low-code-ontwikkelmethode dichter bij de business staat, heb je kortere communicatielijnen. Daardoor zal het uiteindelijke product beter aansluiten bij wensen van de productowner.

6. Eenvoudiger borgen van veiligheid en dataprivacy

Door een low-code-platform als Mendix te gebruiken, voldoe je bijna automatisch aan een heel aantal vereisten op het gebied van beveiliging, dataprivacy en governance.

Low-code geeft je vleugels

Dankzij low-code kun je sneller software ontwikkelen, krijg je kwalitatief hoogwaardiger oplossingen en zorg je voor een grotere tevredenheid, bij je medewerkers én bij de klant. Kortom: we durven wel te stellen dat low-code de digitale transformatie vleugels geeft.

Benieuwd wat Mendix low-code jouw organisatie kan brengen?

Ontdek de mogelijkheden en het gemak tijdens onze App-in-a-day-sessie. Voor meer informatie neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.