Low-code is king. Dit is waarom

30/08/2023

In de snel evoluerende digitale wereld is het essentieel voor organisaties om wendbaar te zijn en snel te kunnen inspelen op veranderingen. Dit is waar low-code development zijn kracht toont. In deze blog vertelt Simon Allaert, Mendix developer bij Mendify je waarom low-code platformen de toekomst zijn en hoe je zelf kunt profiteren van deze revolutionaire manier van applicatieontwikkeling.

Twee derde van applicatieontwikkeling met low-code in 2024

In een wereldwijde enquête uitgevoerd door ServiceNow en Wakefield Research gaf 91 procent van de leidinggevenden en 76 procent van de medewerkers aan dat routinematige bedrijfsprocessen volledig of gedeeltelijk offline worden beheerd binnen hun bedrijven. Er zijn simpelweg niet genoeg ontwikkelaars in de wereld om al die processen te automatiseren. Volgens Gartner gaan citizen developers dat gat opvullen. Het wereldwijde onderzoeks- en adviesbureau voorspeelt dat tegen 2024 low-code-applicatieontwikkeling verantwoordelijk zal zijn voor meer dan 65 procent van de activiteiten op het gebied van applicatieontwikkeling. Dit zijn drie van de redenen waarom low-code zo immens populair is.

Sneller ontwikkelen, betere resultaten

Low-code-platformen bieden een intuïtieve visuele ontwikkelomgeving en herbruikbare templates, waardoor het ontwikkelen van applicaties aanzienlijk sneller gaat dan met traditionele code. In sommige gevallen kan de ontwikkeltijd zelfs met een factor tien worden teruggebracht. Dit stelt bedrijven in staat om sneller de markt te betreden, zich sneller aan te passen aan veranderende behoeften en een voorsprong te nemen en behouden op de concurrentie.

Lagere kosten, hogere productiviteit

Low-code-ontwikkeling brengt ook aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee. Omdat applicaties veel sneller kunnen worden gebouwd, zijn er minder tijd en middelen nodig. Daarnaast vereist low-code minder specifieke technische expertise, waardoor organisaties kunnen profiteren van een breder scala aan talenten en minder afhankelijk zijn van dure specialisten. Dit leidt tot een hogere productiviteit en efficiëntie in het ontwikkelproces.

Verbeterde communicatie en samenwerking

Een ander voordeel van low-code is de verbeterde communicatie en samenwerking tussen verschillende stakeholders. Door de visuele en intuïtieve aard van low-code platformen kunnen niet-technische teamleden, zoals designers en businessanalisten, gemakkelijk deelnemen aan het ontwikkelproces en hun ideeën en inzichten delen. Dit bevordert de samenwerking tussen business en IT, resulterend in betere applicaties die aansluiten bij de behoeften van de organisatie.

Meer weten?

Ben je klaar om de kracht van low-code te ervaren en de digitale transformatie van jouw organisatie te versnellen? Benieuwd of jouw organisatie het agile werken met het low-code-platform van Mendix ook ten volle kan omarmen? Daag ons uit met een casus. Bezorg ons een idee en wij maken het concreet op basis van een eendaags mini-project waarin we het ‘spel’ spelen zoals dat ook werkt in een echt agile ontwikkelingsproject. Met deze app-in-a-day-ervaring overtuigen we je gegarandeerd van de mogelijkheden.