Mendify ontwikkelt Covid-19 app

30/09/2020

Mendify heeft voor sanitair groothandel Van Marcke in België een ‘contact registratie’ app ontwikkeld om hulp te bieden bij mogelijke coronabesmettingen. De app is door Mendify in slechts 5 dagen gerealiseerd en is tevens de eerste oplevering met het Mendix platform voor Van Marcke.

Na enige tijd wachten op de overheid om met een dergelijke app te komen, koos de sanitairgroothandel ervoor om zelf actie te ondernemen. Het bedrijf besloot dat zij niet eerder wilde heropenen voordat zij over een eigen registratie-app zouden beschikken. Volgens mevrouw Caroline Van Marcke was dit noodzakelijk voor de veiligheid en gezondheid van haar 1.600 medewerkers maar ook om de activiteiten van het bedrijf te beschermen.

Er moest snel en flexibel geschakeld worden. Voor zo’n agile aanpak is het Mendix low-code platform zeer geschikt. De app is gebouwd zonder één regel code te schrijven. Low code is een visuele ontwikkel aanpak voor softwareapplicatie ontwikkeling. Het ondersteunt ontwikkelaars met verschillende ervaringsniveaus om applicaties te bouwen met gebruikmaking van ‘drag and drop’ componenten en model gedreven logica met behulp van een grafische interface. Kortom, met een low code platform hoef je niet eerst ingewikkelde programmeer taal te beheersen maar kun je op een vrij intuïtieve wijze een applicatie configureren.

Het resultaat is een ‘contact registratie’ app die het voor werknemers gemakkelijk maakt om te registreren met wie ze in contact zijn geweest. Hierdoor kan bij een eventueel voorkomen van het coronavirus elke medewerker gebruik maken van zijn eigen registraties uit de voorbije periode. Dit is een dankbare hulp voor de contact-tracers die door de overheid werden aangesteld. Alle gegevens van de medewerkers blijven bij gebruik van de app volledig confidentieel en worden na drie weken – ruim voldoende voor de incubatieperiode van covid-19 – automatisch verwijderd.

Na de eerste opgedane kennis van het Mendix platform en het succes van deze oplevering hoopt Van Marcke meer applicaties te gaan realiseren op snelle en flexibele wijze. Wilt u meer weten over wat digitalisering met low code platformen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op of bel ons voor een afspraak.