‘Mendix is onze eerste keuze als we snel tot tastbare resultaten willen komen’

11/10/2023

Indaver is een Belgisch afvalverwerkingsbedrijf, dat actief is in heel West-Europa. Met activiteiten in zowel industriële als overheidssectoren, vormt Indaver een spil in duurzaam afvalbeheer. Stephan de Bruijn, IT-manager bij Indaver, vertelt in deze blog hoe Mendix’s low-codeplatform hen helpt om uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Low-code: een antwoord op nieuwe uitdagingen

Een paar jaar terug werden we bij Indaver geconfronteerd met uitdagingen die nieuwe softwareontwikkeling noodzakelijk maakten. Onze bestaande systemen pasten niet langer bij onze eisen. We wilden applicaties creëren die bijna vanzelfsprekend waren in gebruik, zonder uitgebreide training. Na onderzoek kozen we voor Mendix’s low-code-platform vanwege de integratieopties met SAP en de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende wet- en regelgeving. Mendix stelt ons in staat aantrekkelijke applicaties te bouwen met een schone backend. Het platform helpt ons applicaties te integreren met diverse omgevingen en stimuleert de samenwerking tussen IT en de business. In de loop der tijd hebbe we een reeks efficiënte low-code applicaties ontwikkeld voor het beheer en transport van afvalstromen over grenzen heen.

Lessen uit de praktijk

Hoewel de tijdsbesparing niet zo groot is als Mendix zelf claimt, is het absoluut sneller dan traditionele high-code benaderingen. Het werken als een ‘fusion-team’, waar IT en de business nauw samenwerken, heeft geresulteerd in hoogwaardige oplossingen. Een ander belangrijk inzicht is dat ook met Mendix soms nog wel wat high-code noodzakelijk is. Verder is het cruciaal om zelf procedures voor back-ups, gebruikersbeheer, updates en patching te implementeren en op te volgen, in tegenstelling tot systemen zoals SAP waarbij dit vaak al geregeld is.

Samen sterker met Mendify

Mendify heeft ons begeleid bij de implementatie van het Mendix low-codeplatform en ons team opgeleid. Dankzij Mendify hebben we agile en scrum met succes kunnen introduceren in ons werkproces. Bij uitdagingen en vragen kunnen we altijd vertrouwen op Mendify’s ondersteuning. Ze zijn er altijd om ons te helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe Indaver de uitdagingen heeft overwonnen en waarde heeft gecreëerd met Mendix? Wij delen graag de uitgebreide versie van het Indaver-klantverhaal. Neem contact met ons op voor een diepgaand gesprek en ontdek hoe Mendix ook jouw organisatie kan transformeren.