Met deze implementatieversnellers ben je nog efficiënter in 2023

02/01/2023

In een eerdere blog keken we naar herbruikbare low-code-componenten uit de Mendix Public Marketplace. Maar je kunt ook zelf herbruikbare componenten bouwen die je bewaart in de Private Marketplace van Mendix. Als Mendify delen we graag onze ervaring en zetten we uitdagingen om in oplossingen die direct waarde toevoegen voor onze klanten. Mooi voorbeeld zijn onze eigen implementatieversnellers. Proces- en industrie gerelateerde oplossingen waarmee we in zeer korte tijd een applicatie kunnen ontwikkelen.

Herbruikbare bouwblokken

Het low-code-platform van Mendix biedt veel voordelen. Eén daarvan is dat je de beschikking hebt over veel herbruikbare bouwblokken waardoor niet steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Dat verkort de ontwikkeltijd, zorgt voor consistentie en maakt je software eenvoudiger te onderhouden. Behalve de bouwblokken van Mendix zelf, kun je natuurlijk ook zelf bouwblokken creëren, die je kunt hergebruiken. Zo maakten wij voor klanten onder andere een herbruikbare scanoplossing, een grafisch planbord, een portaloplossing en een offertemanager.

1. Scanoplossing

Magazijnmedewerkers werken vaak met scanners. Om te zorgen dat zij efficiënt kunnen werken, ontwikkelden wij een scanoplossing. Ongeacht de specifieke behoeften van een klant, de herbruikbaarheid van een dergelijke module maakt dat je die heel snel kunt integreren in hun software. Of het nu gaat om een grondstoffenproducent, een afvalverwerker, een technische groothandel of een ander soort organisatie en of het gaat om integratie met SAP, een voorraadbeheerpakket of je WMS-oplossing. Een nieuw scanapparaat? Een kwestie van eenmalig de module uitbreiden en vanaf dan is de functionaliteit herbruikbaar voor elke applicatie.

2. Grafisch planbord

De ouderwetse planborden die we kennen uit de fabriek, lenen zich bij uitstek om te digitaliseren. Helaas kent de uitgebreide Mendix Public Marketplace geen drag-and-drop-functionaliteit. Daarom bouwden wij dit component zodat fabrieksmedewerkers heel eenvoudig, met drag and drop, hun planning kunnen wijzigen.

3. Portaloplossing

Een klant-leverancier-portal verbindt klanten en leveranciers en stelt hen in staat stelt om gemakkelijk te communiceren en samen te werken. Dit kan van toegevoegde waarde zijn voor het verbeteren van de customerengagement omdat het klanten in staat stelt om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de informatie die ze nodig hebben, zoals ordergegevens, leveringsstatus en facturatie-informatie. Daarbij is het inlogproces heel belangrijk, je moet immers veilig met een grote groep van klanten kunnen omgaan. Daar hebben wij een speciale veiligheidslaag voor ontwikkeld.

4. Offertemanager

Het maken van offertes kan heel tijdrovend zijn, zeker als je keer op keer je offerte vanaf scratch moet opbouwen in Excel of Word. Met onze offertemodule wordt het maken van offertes een stuk eenvoudiger – en sneller. De masterdata komen gewoon uit je ERP- of CRM-pakket. Vervolgens maak je heel snel een eenvoudig een offerte, op mobiel, tablet of in een webportal.

Benieuwd hoe jij waarde kan creëren met implementatieversnellers in Mendix?

Dit waren een aantal voorbeelden van onze eigen implementatieversnellers. Benieuwd hoe het Mendix low-code-platform jouw organisatie kan helpen in korte tijd vanuit IT de business optimaal kan ondersteunen?

Check onze oplossingen