Op zoek naar een Mendix-partner? Hier moet je op letten bij je keuze

21/06/2023

Als IT-verantwoordelijke ben je op zoek naar een betrouwbare en deskundige partner die jouw organisatie kan helpen met het bouwen van Mendix-applicaties en/of begeleiden in je digitale transformatie. Bij het kiezen van de juiste partner let je verschillende aspecten zoals ervaring, reputatie en pricing. Er zijn ook andere zaken waar je op kunt letten. In deze blog neemt Kevin Narmon, Advanced Mendix Developer & Certified Mendix Trainer bij Mendify, deze punten onder de loep.

Reputatie van de partner

Een goede reputatie is van groot belang, dat geldt in elke branche, en dus ook bij het kiezen van een Mendix-partner. Het is verstandig om te kijken naar de referenties van de potentiële partner. Staan er relevante referentieverhalen op de website? Hoe is de samenwerking met hun klanten verlopen? Heeft de partner woord gehouden en zijn zij betrouwbaar gebleken? Dit zijn belangrijke zaken om te overwegen bij het maken van jouw keuze.

De juiste skills

Het is belangrijk dat de partner de juiste kennis en skills in huis heeft om jouw organisatie goed te kunnen ondersteunen. Je wilt niet eindigen bij een partner waar je maar deel van de oplossing kunt krijgen omdat de bepaalde vaardigheden ontbreken of ontoereikend zijn. Vraag daarom welke certificaten de Mendix-partner bezit en toets of zij de benodigde kennis in huis hebben. Bij een partner met gecertificeerde Mendix-medewerkers, weet je zeker dat zij de nodige expertise hebben om het platform goed te kunnen gebruiken. Medewerkers zonder die certificaten kunnen misschien prima werk leveren, maar je hebt geen enkele vorm van garantie.

De juiste mix van skills

Mendix-applicaties bouwen is meer dan alleen kennis van het platform. Het is daarom ook belangrijk dat de partner een mix van skills heeft, zoals UI- en UX- ervaring, om de applicatie tot in de puntjes te kunnen finetunen. Vraag daarom ook naar de andere skills die de partner heeft en check of deze matchen met jouw behoeftes.

Capaciteit en schaalbaarheid

Een ander criteria is capaciteit en schaalbaarheid van de partner. Het kan best dat je start met een kleinschalig project, maar als lowcode een strategische rol krijgt in de executie van jouw IT strategie, dan heb je meer mensen nodig. Het is dan wel zo prettig en efficiënt als de partner deze capaciteit kan bieden. Kies daarom een partner die nu past bij jouw organisatie, maar ook bij je toekomstige plannen. Denk ook na of je per se medewerkers van de partner bij jou op locatie wil hebben, of dat je ook tevreden bent met nearshore capaciteit?

Leverancier of partner

Ga je voor een leverancier of een partner? Een echte Mendix-partner is meer dan alleen een leverancier van diensten en applicaties. Zij werken nauw samen met jouw medewerkers, verzorgen opleidingen in Mendix en denken mee over de toekomstige ontwikkelingen van jouw organisatie en samen met jou een project draagt. Kies daarom voor een partner die niet alleen bouwt, maar ook in staat is om jou te enablen en mee te denken over hoe jouw organisatie verder kan digitaliseren en innoveren.

Durf jij ons uit te dagen?

Een Mendix-partner kies je niet zomaar. Dit begrijpen we heel goed. Het selectie traject is een alomvattend proces waarbij je naast ‘de klik’ ook overtuigd wil zijn dat je een prettige samenwerking aangaat en samen resultaat wil realiseren. Daag ons uit met jouw situatie en ambitie en laat je verrassen hoe wij hierbij kunnen helpen.

Daag ons uit!