Potteau maakt processen digitaal met het Mendix Platform

19/12/2019

Het vernieuwen van een ERP applicatie zorgt steeds voor een grote uitdaging. Potteau heeft de ambitie om haar processen te optimaliseren, te automatiseren en te digitaliseren zonder customisatie van het ERP pakket.

“WE ARE MULTI-DISCIPLINARY AND AT YOUR SERVICE”

De kern-uitdagingen voor een flexibel maatwerkbedrijf zijn groot: Hoe kunnen we vlotter samenwerken met meerdere externe partijen zoals de bouwheer, de architect en de onderaannemers voor productie en montage. Kan de werkmethode, de planning en voorraadbeheer efficiënter? Kunnen we het rendement verhogen door de optimalisatie en de automatisatie van de processen?

Als oplossing werd er gekozen voor een ERP-oplossing van Microsoft, in combinatie met een krachtig low-code platform. Het IT-team van Potteau gaat zelf Mendix kennis op te bouwen, zodat in een samenwerking met Mendify meerdere applicaties kunnen gerealiseerd worden (co-creation).

In de komende jaren zal Potteau meerdere applicaties bouwen, zoals een mobiele applicatie voor de buitendienst, integratie van de engineering processen met ERP, alsook de shopfloor opvolging.

Klaar voor een digitale toekomst dankzij Mendix!