Procesverbetering als onderdeel van de bedrijfscultuur. Dit levert het je op

24/05/2023

In de competitieve en dynamische zakelijke omgeving van vandaag de dag is het cruciaal dat je als IT-manager flexibel en snel kunt inspelen op veranderingen in de business en in de markt. Continue procesverbetering speelt hierbij een essentiële rol. In deze blog vertelt Mona Meller, Mendix Developer, hoe low-code IT-managers kan ondersteunen bij het bereiken van hun doelen en het overwinnen van hun uitdagingen.

De voordelen van continu werken aan procesverbetering

In een tijd waarin bedrijven voortdurend worden uitgedaagd om efficiënter te werken, is procesverbetering van onschatbare waarde. Met een eenmalige optimalisatieslag ben je er niet, het moet onderdeel zijn van het DNA van de bedrijfscultuur. Het continu werken aan procesverbetering biedt tal van voordelen.

– Efficiëntie vergroten

Door het stroomlijnen van processen en het elimineren van overbodige stappen en inefficiënties, kun je de operationele efficiëntie van de organisatie verbeteren. Dit resulteert in een snellere doorlooptijd van taken en processen.

– Tijdsbesparing realiseren

Het identificeren en automatiseren van repetitieve taken en handmatige processen leidt tot aanzienlijke tijdsbesparingen. Als je je team en middelen efficiënter kunt inzetten, heb je meer tijd voor strategische initiatieven en innovatie.

– Verbeterde kwaliteit

Procesverbetering leidt tot een hogere kwaliteit van producten en dienstverlening. Door bottlenecks, fouten en inconsistenties te verminderen, kun je de klanttevredenheid verhogen en groter concurrentievoordeel behalen.

– Stimulans voor innovatie en groei

Het continu verbeteren van processen creëert een cultuur van innovatie en groei binnen de organisatie. Door experimenteren aan te moedigen, nieuwe ideeën te testen en snel te itereren ontdek je nieuwe kansen en blijf je de concurrentie voor.

– Verhoogde wendbaarheid

Organisaties die zich richten op procesverbetering zijn beter in staat om zich aan te passen aan veranderingen in de markt en de branche. Ze kunnen sneller inspelen op nieuwe trends, technologieën en klantbehoeften, waardoor ze flexibeler en veerkrachtiger worden.

De rol van low-code in procesverbetering

Een krachtig hulpmiddel bij het implementeren van procesverbeteringen is het gebruik van een low-code ontwikkelplatform, zoals dat van Mendify. Met een visuele interface en herbruikbare componenten kun je razendsnel applicaties bouwen en aanpassen. De kortere ontwikkeltijd stelt je in staat om snel prototypes en concepten te testen, en functionaliteiten te verbeteren. Low-code biedt een flexibele en efficiënte manier om workflows te creëren die aansluiten op de specifieke behoeften van de organisatie.

Effectiever procesverbeteringen doorvoeren met lowcode

Veel van onze klanten vertrouwen op ERP-systemen als fundament voor hun dagelijkse bedrijfsprocessen, zoals databeheer en orderverwerking. Hoewel deze systemen essentieel zijn, ervaren veel organisaties nog steeds uitdagingen op het gebied van procesverbetering. Gelukkig zetten steeds meer bedrijven low-code in als aanvulling op hun bestaande IT-landschap. Dit stelt hen in staat om effectiever procesverbeteringen door te voeren, nieuwe functionaliteiten toe te voegen en flexibele workflows te creëren die perfect aansluiten op de specifieke behoeften van de organisatie.

Low-code en procesverbetering in de praktijk

Een concreet voorbeeld van het succesvol toepassen van low-code in procesverbetering zien we bij Sibelco, een van onze klanten. Sibelco maakt gebruik van een complex internationaal prijsmodel met veel parameters om kortingen te berekenen voor specifieke klant- en itemcombinaties. Door alle parameters in een low-code applicatie op te nemen, heeft Sibelco het prijsproces vereenvoudigd en een dynamische applicatie met een intuïtieve interface gecreëerd. Het combineren van het ERP-systeem met low-code heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen, hogere klanttevredenheid en een betere concurrentiepositie voor Sibelco.

Meer weten?

Benieuwd of jouw organisatie het agile werken met het low-code-platform van Mendix ook ten volle kan omarmen? Daag ons uit met een casus. Bezorg ons een idee en wij maken het concreet op basis van een eendaags mini-project waarin we het ‘spel’ spelen zoals dat ook werkt in een echt agile ontwikkelingsproject. Met deze app-in-a-day-ervaring overtuigen we je gegarandeerd van de mogelijkheden.