SAP en Mendix, een verdraaid goed huwelijk

11/07/2022

Innoveren betekent bijblijven of vooroplopen en bijsturen in een competitieve wereld. Hoe doe je dat als je organisatie werkt met SAP ECC? Je kunt overwegen over te stappen naar SAP S/4HANA, of misschien ben je onlangs al overgestapt en ben je op zoek naar de juiste balans tussen standaard en disruptieve oplossingen? In deze blog vertelt Patrick Smits, salesdirector bij Mendify, hoe je het meeste haalt uit een huwelijk tussen SAP en Mendix.

Digitaal klaar voor de toekomst

Als Mendify is het onze missie om bedrijven digitaal klaar te maken voor de toekomst. Dat sluit mooi aan bij het doel van SAP om de wereld te helpen beter te functioneren. Dat doet het bedrijf al ruim vijftig jaar met mooie softwareoplossingen. In 2015 heeft SAP het toekomstbestendige ERP-systeem S/4HANA gelanceerd, ingebouwde intelligente technologieën, waaronder AI, machine learning en geavanceerde analytics. Dit betekent ook dat SAP per 2027 stopt met het ondersteunen van SAP ERP 6.0, CRM 7.0, SCM 7.0 en SRM 7.0.

Migreren of kies je een alternatief

Deze ontwikkeling stelt je voor een aantal belangrijke keuzes. Welke IT-behoefte komt voort uit jouw businessstrategie? Hoe gaat IT jou helpen je grote doelen te realiseren? Ga je migreren naar de SAP S/4HANA of kies je voor een alternatief? Als je kiest voor SAP S/4HANA, kies je dan voor de public cloud, de private cloud, on-premise of een hybride oplossing? Ga je voor Fit-to-Standard– configureren in plaats van programmeren – en zo ja, wat doe je dan met je oude maatwerk? Nabouwen in Fiori, het ontwerpsysteem van SAP, of kies je voor snelheid en flexibiliteit van het low-code-platform van Mendix?

Bimodal IT

Bimodal IT gaat over het managen van twee afzonderlijke, maar coherente werkstijlen: een gericht op voorspelbaarheid; de andere op verkenning. Dit model helpt bij het maken van de juiste keuze om jouw organisatie digitaal klaar te maken voor de toekomst. De drie systeemtypen volgens Gartner ter ondersteuning van jouw organisatie:

  1. System of records: Ondersteuning van kernprocessen van jouw business.
  2. System of differentation: Oplossing voor onderscheidend vermogen van jouw business waar bestaande of standaardsoftware dit niet kan.
  3. System of innovation: Ondersteuning op gebied van innovatie en experimenteren met nieuwe mogelijkheden.

SAP-Launch-post-MXandSAP

Mendix is SAP Solutions Extension Partner

Mendix is door SAP erkend als een SAP Solutions Extension Partner. Dat betekent dat je oplossingen gebouwd met het low-code-platform van Mendix op verschillende manieren kunt integreren met SAP-oplossingen. Bovendien kun je gemakkelijk gebruikmaken van één contactpunt voor zowel de bouw als de ondersteuning van Mendix-apps bovenop SAP.

Keep the core clean

De introductie van SAP S/4HANA gaat volgens het Fit-to-Standard-gedachtegoed. Op deze manier hou je de kern van je systeem schoon en de total cost of ownership laag. Dit verplicht je wel om na te denken over wat je doet met je oude maatwerk en hoe je je belangrijke en onderscheidende bedrijfsprocessen dan gaat ondersteunen. Wist je dat je eenvoudig het oude maatwerk dat je hebt geschreven voor SAP ECC kunt moderniseren met Mendix? Zo ben je optimaal voorbereid op de overstap naar SAP S/4HANA.

Robuust waar het moet, flexibel waar het kan

Mendix helpt je ook om je systeem zo op te zetten dat het robuust is waar het moet, maar flexibel en schaalbaar waar het kan, zodat je disruptieve processen en innovatie kunt faciliteren.

Bonustip: vlekkeloze Integratie met SAP ERP en SAP Cloud Platform

De integratie tussen het Mendix-platform en SAP gaat via het SAP-cloudplatform. Dit is een soort stekkerdoos die de connectiviteit tussen de Mendix-applicaties, SAP ERP, de database en eventuele thirdparty-applicaties ondersteunt. In een modern applicatielandschap is integratie essentieel. Ondanks standaard API’s en data-uitwisselingsmogelijkheden, kan het opzetten van integraties en het vlekkeloos ontsluiten van data in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. De afgelopen jaren hebben wij diverse van dit soort uitdagingen het hoofd geboden, en wij hebben inmiddels enkele data-connecteren ontwikkeld om een vlekkeloze data-uitwisseling te garanderen.

Doe de SAP + Mendix-differentiatiecheck!

Wacht niet op de overstap naar SAP S/4HANA! Geniet vandaag al van de voordelen van het gebruik van het Mendix-platform, zowel voor jouw IT-organisatie als voor de toegevoegde waarde van jouw business. Neem contact op voor onze SAP + Mendix-differentiatiecheck en ontdek de toegevoegde waarde.