Schaarse IT-resources? Zo los je dat op

25/01/2022

De vraag naar ICT’ers stijgt en het aantal openstaande vacatures schiet door het plafond. Door je business te betrekken bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, blijft jouw organisatie wel groeien. Hoe dat werkt, vertelt Patrick Smits, Sales Director en partner bij Mendify, in deze blog.

Paniekstand

Wij zien in toenemende mate dat organisaties te maken hebben met een tekort aan IT-personeel. Daardoor is het een grote uitdaging om systemen goed te beheren en in de lucht te houden, laat staan om ook nog eens wensen die leven in de organisatie tot uitvoer te brengen. Vaak zijn er meer wensen dan dat er tijd beschikbaar is bij het IT-team. En zijn er dan eindelijk nieuwe features en functionaliteiten geïmplementeerd, dan is het wensenlijstje alweer aangevuld. Zo staat het IT-team continue in de ‘paniekstand’ in plaats van dat het die dingen kan doen die de business werkelijk nodig heeft om de klanten beter te bedienen, geld te besparen of gebruikersvriendelijke oplossingen te bieden aan de eindgebruiker. Een fikse uitdaging.

Meer output door samenwerking

Ik schreef al eerder een blog waarom wij bij Mendify geloven in het low-code-platform van Mendix. Low-code is niet alleen een manier van software bouwen die de toekomst heeft, het is ook nog eens toegankelijk voor een brede groep aan mensen. Doordat je ook mensen uit de business – zonder ontwikkelachtergrond – kunt betrekken bij het realiseren van technologische oplossingen, krijg je meer output dan wanneer je met techneuten alleen aan de slag gaat. Dankzij de eenvoudige ontwikkelmethode, werk je via een grafische interface, met behulp van bouwstenen, samen naar een oplossing toe. Zo kun je, stap voor stap, op een agile manier applicaties ontwikkelen of verbeteren.

Co-creatie is our middle name

Bij Mendify geloven we in co-creatie. Door een team te creëren met een mooie mix van onze eigen mensen en medewerkers van de klant, ontstaat een team dat samenwerkt aan het realiseren van een project, met een hoge interactiegraad en kennisoverdracht als continu proces. Met dagelijkse stand-up-meetings en twee-wekelijkse releasemomenten, zorgen technische mensen en mensen vanuit de business samen voor toegevoegde waarde en komen we tot het gewenste resultaat: een succesvolle digitale transformatie.

Daag ons uit!

Benieuwd hoe onze co-creatie werkwijze eruit ziet? Daag ons uit met een use-case of jouw ambitie. Onze professionals werken samen met jouw collega’s en bedenken en bouwen in slechts één workshop een proof-of-concept-applicatie.