Wat zijn de budgettaire voordelen van low-code-platforms?

17/05/2021

Woodrow Wilson, de 28e president van de VS, zei ooit: ‘Als je vijanden wilt maken, probeer dan eens om iets te veranderen’. Wij mensen houden niet van verandering. Wat dat betreft zijn IT-developers net mensen. Het liefst houden ze vast aan bekende technologieën. Toch is er geen ontsnappen meer aan: low-code is here to stay. In deze blog vertelt Jeroen De Smedt, Solution Architect & Mendix Expert Developer bij Mendify, wat de budgettaire voordelen van low-code-platforms zijn.

Snel aan de slag

Als je denkt dat low-code de zoveelste trend is, kom je bedrogen uit. Businessanalisten omarmen low-code al, en ik weet zeker dat ontwikkelaars massaal zullen volgen. Niet alleen ziet de business veel sneller resultaat als er ontwikkeld wordt op basis van low-code, de leercurve is ook heel steil, waardoor je snel kennis kunt opbouwen. Zo kun je ook als niet als programmeur bent opgeleid, met coaching van ervaren low-code-developers, heel snel aan de slag met het Mendix-platform. Ook budgettair brengt het de nodige voordelen met zich mee. In deze blog noem ik er zes.

1 Sneller resultaat

Bouwen in low-code gaat sneller dan wanneer je iets programmeert in klassieke code. Met een low-code-platform heb je immers buildingblocks en een framework tot je beschikking, waardoor je niet steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

2 Minder fouten

De code die door het platform wordt gegenereerd is foutvrij. Natuurlijk kan de code een logische fout bevatten, maar de typische IT-bugs zijn verleden tijd.

3 Eenvoudiger onderhoud

Minder code zorgt ervoor dat dat wat je bouwt eenvoudiger te onderhouden is. Bovendien zorgt een goed low-code-platform ervoor dat je applicatie mee-evolueert met de technologie en dus niet snel zal verouderen.

4 Eén platform voor meerdere kanalen

Met een low-code-platform bouw je één proces, dat je op verschillende manieren naar buiten kunt brengen. Of dat nu een desktop is, een tablet of een mobiel, de klantbeleving is hetzelfde.

5 Integratiekosten zijn lager

Bij de klassieke manier van ontwikkelen of bij het aankopen van standaardsoftware, gaat een groot deel van het budget naar de integratie met andere applicaties. Met een low-code-platform verloopt het verbinden met back-end-systemen en het verzorgen van de technische integraties een stuk vlotter dan bij traditionele ontwikkeling.

6 Betere aansluiting bij de business

Met een low-code-platform bouw je een applicatie die nauw aansluit bij de behoefte van de business, bij de businessprocessen. Dit is misschien wat lastiger te vertalen naar harde euro’s, maar het zorgt zeker voor een financieel voordeel.

Meer weten?

Benieuwd hoe het Mendix low-code-platform jou helpt op de rijdende trein van de digitale transformatie te stappen? Kijk snel op onze website of neem contact met ons op.