Welke rol kan Mendix spelen in innovatie?

13/06/2022

De wereld is in beweging en veel organisaties zijn zich aan het heroriënteren als het gaat om hun businessmodellen en inkomstenstromen. Wendbaarheid wordt steeds belangrijker. In deze blog vertelt Jeremi de Mol hoe het low-code-platform van Mendix daaraan kan bijdragen.

Wendbaarheid zonder te grote investeringen

Bedrijven worden steeds vaker door externe factoren verplicht om innovatief te werk te gaan. Niet alleen moeten ze steeds toegankelijker zijn voor hun klanten, ook tekorten – ingegeven door corona of door de oorlog in Oekraine – zorgen voor perikelen in de supplychain. Tel daar de inflatie bij op en de uitdaging is compleet. Als je zoekt naar wendbaarheid zonder al te grote investeringen te willen doen, kom je snel uit bij een low-code-platform als dat van Mendix.

Mendix als enabler voor digitale transformatie

Als je innovatieve processen wilt realiseren, schieten traditionele technologieën tekort. Ze zijn niet alleen heel complex, zie ook maar eens het juiste talent te vinden. Die beperkingen kent low-code niet. Het is niet alleen veel toegankelijker, dat betekent ook dat je eenvoudiger toegang hebt tot talent, simpelweg vanwege het feit dat je minder technische kennis nodig hebt om met low-code aan de slag te gaan. Zo fungeert het low-code-platform van Mendix als enabler voor digitale transformatie en kun je veel sneller en tegen lagere kosten tot het gewenste resultaat komen.

Netwerkeconomie

Onze economie is steeds meer een netwerkeconomie, zegt ook Johan den Haan, CTO van Mendix. Dat betekent dat we meer en meer gaan samenwerken en ook daar komt de waarde van het Mendix-platform om de hoek kijken. Met Mendix kunnen bedrijven heel eenvoudig data uit back-end-systemen consolideren, visualiseren en beschikbaar maken in portals, applicaties of rapportagesystemen. Zo krijgen stakeholders – klanten, medewerkers of andere belanghebbenden – eenvoudig inzicht in eigen systemen en (eco-)systemen van partners. Zo kun je als organisatie veel sneller schakelen en je processen steeds slimmer maken.

In de praktijk

Een Europese integrale dienstverlener actief in afvalbeheer voor industrie en overheid kende een complex IT-landschap. Dankzij een digitaal paspoort dat wij voor hen ontwikkelden met het Mendix-platform konden zij hun hele proces van a tot z inzichtelijk maken. Ook worden in een portaal verschillende factoren in de keten bijeengebracht, waardoor de efficiëntie aanzienlijk is verhoogd en de supply-chain volledig transparant is geworden. Voor een disruptieve en opkomende speler in de logistieke industrie ontwikkelden wij in slechts drie maanden tijd een webportaal waarmee partners digitaal kunnen samenwerken.

Nieuwsgierig?

Weten hoe gemakkelijk jouw organisatie wendbaarder kan worden zonder al te grote investeringen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we leren je graag kennen.