Zo bied je het hoofd aan complexe supplychainprocessen

30/03/2022

Vandaag de dag zijn er heel wat bedrijven, groot en klein, die te kampen hebben met logistieke uitdagingen. In deze blog neemt Kevin Narmon, een van onze Mendix Developers, je mee in drie van die uitdagingen en legt hij uit hoe het low-code-platform van Mendix je hierbij kan helpen.

1. Handwerk

Veel organisaties hebben nog te maken met traditioneel handwerk. Dat kan variëren van papierwerk tot het overkloppen van data in bijvoorbeeld Excel. Hoe meer handmatige handelingen ergens bij komt kijken, hoe meer tijd en energie het kost en hoe groter de foutkans wordt.

2. Verschillende bronnen

Wat we ook vaak zien is dat organisaties veel verschillende data- en informatiebronnen hebben. De data is beschikbaar, maar moet uit verschillende systemen worden gedestilleerd. Je haalt informatie uit systeem A, die moet je verwerken in systeem B en vervolgens exporteren naar systeem C voor je het bijvoorbeeld kunt delen met een klant. Dat is niet alleen heel omslachtig, ook hier neemt de foutkans toe met het aantal applicaties waarmee je te maken hebt.

3. Te veel subprocessen

Een derde uitdaging waar bedrijven binnen de supplychain mee te maken krijgen, is de overvloed aan subprocessen. Systeem A heeft drie subprocessen, net als systeem B. Vaak is het dan ook zo dat systeem C pas aan de slag kan als alle subprocessen binnen systeem A en B zijn afgerond en de informatie verzameld is.

De voordelen van het low-code-platform van Mendix

1. Integratie van verschillende back-end-systemen

Dit soort pijnpunten zorgen voor extra complexiteit binnen supplychainprocessen. Door met het low-code-platform van Mendix aan de slag te gaan, kun je deze uitdagingen het hoofd bieden. Zo kun je met Mendix data uit meerdere back-end-systemen – denk bijvoorbeeld aan SAP of SharePoint – integreren in één applicatie. Op die manier weet je zeker dat je altijd toegang hebt tot de meest nauwkeurige en recente data, zonder dat je data handmatig moet overkloppen of exporteren en importeren. De data komen immers rechtstreeks en realtime uit het bronsysteem zelf.

2. Tijdswinst bij simultane processen

Ook bij simultane processen boek je winst door met Mendix te werken. Het platform laat het toe om met intelligente workflows te werken. Zo kun je bijvoorbeeld de uitkomst van deelproces A1 al pushen naar systeem C voor de rest van het proces klaar is. Dat maakt de doorlooptijd sneller en bespaart kosten.

3. Meer transparantie en traceerbaarheid

Als je te maken hebt met een complexe logistiek kun je met één slimme Mendix-app al je processen en datastromen centraliseren. Dat zorgt voor transparantie en traceerbaarheid en voorkomt dat je alles eindeloos moet controleren. Het scheelt ook enorm in de ontwikkelkosten. En de eindgebruiker? Die vindt alles wat hij of zij nodig heeft, in één centrale app. Zo haal je maximale waarde uit je IT op een kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke manier.

Meer weten over de meerwaarde van Mendix?

Met Mendix kun je snel reageren op wijzigingen en behoeften binnen het logistieke proces. Als er morgen een nieuwe stap wordt toegevoegd, kun je daar razendsnel op inspelen. Benieuwd hoe het Mendix low-code-platform jou helpt het supply chain proces te versimpelen?