Zo creëert Kevin meerwaarde voor organisaties met het low-code-platform van Mendix

26/08/2021

Als Advanced Mendix Developer & Certified Mendix Trainer bij Mendify helpt Kevin Narmon onze klanten bij het optimaliseren van hun operationele processen. In deze blog vertelt hij waarom hij zo’n groot fan is van het low-code-platform van Mendix en waarom hij denkt dat het bedrijven verder helpt.

Razendsnel ontwikkelen

Het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen gaat met het low-code-platform van Mendix vele malen sneller dan met traditionele softwareontwikkeltechnologieën. De tweewekelijkse sprints zorgen ervoor dat we heel snel de businessrequirements om kunnen zetten naar een prototype. Dat bevat dan in eerste instantie natuurlijk alleen nog de minimaal vereiste functionaliteiten, maar het geeft je al direct iets in handen waar de klant mee aan de slag kan.

Uitkomen waar je wil zijn

De meerwaarde voor de business zit ‘m niet alleen in de snelheid van ontwikkelen, maar ook in de snelheid van bijsturen. Na elke sprint kan de klant feedback geven. Bij de – inmiddels achterhaalde – watervalmethode kwam het regelmatig voor dat als er na maanden iets werd opgeleverd, het niet voldeed aan de verwachtingen. Door te ontwikkelen op het Mendix-platform, kan de klant continu feedback geven en komen we altijd uit waar hij of zij wil zijn, zelfs als door voortschrijdend inzicht de requirements wat veranderen.

Kruip in het hoofd van de klant

Een ander groot pluspunt is dat je, door iteratief te werk te gaan, als het ware bij de klant in het hoofd kan kruipen. Doordat wij als Mendify al vanaf het begin in het proces worden betrokken, vaak zelfs al voordat de requirements zijn geschreven, kunnen we meedenken. De klant weet hoe een proces verloopt en heeft vaak al een omlijnd idee van hoe dat er in geautomatiseerde vorm uit moet zien. Wij zien dat, dankzij onze ervaring, nogal eens anders. Door in gesprek te gaan komt de klant soms tot waardevolle inzichten en ideeën die hij of zij eerst niet had.

Cocreatie

Een van onze klanten is actief in het afvalbeheer. Een van hun taken is het wegen en verpakken van afval. Dat waren oorspronkelijk sequentiële stappen. Door samen met de klant de requirements van de nieuwe applicatie te bespreken, kwamen we tot het inzicht dat die twee stappen ook teruggebracht konden worden tot een. Dat bespaart tijd en daarmee ook kosten. Dit is een mooi voorbeeld van cocreatie. De klant is expert als het gaat om de business, wij zijn experts als het gaat om het low-code-platform van Mendix en weten precies wat er allemaal kan. Door die twee expertises samen te brengen, ontstaan de meest waardevolle ideeën.

Snelheid, efficiëntie en kwaliteit

Met de traditionele manier van software ontwikkelen is je taak als developer vooral dat: ontwikkelen. Als Mendix-ontwikkelaar ben je veel meer bij de business betrokken en heb je echt iets in te brengen. Dat maakt mijn werk ook een stuk leuker. Ja, als ik het werken met Mendix moet samenvatten, dan gaat het vooral om snelheid, efficiëntie en kwaliteit. En plezier natuurlijk.

Meer weten?

Benieuwd of jouw organisatie het agile werken met het low-code-platform van Mendix ook ten volle kan omarmen? Daag ons uit met een casus. Bezorg ons een idee en wij maken het concreet op basis van een eendaags mini-project waarin we het ‘spel’ spelen zoals dat ook werkt in een echt agile ontwikkelingsproject. Met deze app-in-a-day-ervaring overtuigen we je gegarandeerd van de mogelijkheden.