Zo haal je maximale waarde uit het Mendix-platform

04/05/2022

De keuze voor een low-code-platform als dat van Mendix is een toekomstbestendige keuze. Maar uiteraard moet je wel vooraf nadenken wat je plannen met het platform zijn. In deze blog delen wij praktische tips hoe je de maximale waarde uit het Mendix-platform haalt.

Geen duidelijke visie

Wij horen regelmatig verhalen uit de markt van organisaties die kiezen voor een low-code-platform. Vaak worden er dan een of twee applicaties ontwikkeld en dan stagneert de ontwikkeling. De oorzaak? Er is niet vooraf een duidelijke en breed gedragen visie ontwikkeld over hoe een low-code-platform in de bestaande IT-strategie past. Zonde! Want dit belemmert innovatie en het gewenste resultaat voor jouw organisatie.

1. Begin met een low-code-assessment

Breng vooraf samen met een partner in kaart wat low-code kan betekenen voor jouw organisatie. Vertrek vanuit je businessuitdagingen en IT-strategie. En denk na over vragen als: waar sta je als business, waar sta je qua technologie en waar wil je naartoe?  Het resultaat van de low-code-assessment is een prioritering en soms zelfs al een concrete businesscase.

2. Denk na over je portfolio

Welke processen wil je ondersteunen met low-code? Welke applicaties ga je hiervoor bouwen?  Begin met de eenvoudigere applicaties die het werk net even makkelijker maken. Heb je de 1e ervaring opgedaan, start dan met strategische applicaties. Denk aan het migreren van legacy-software of specifieke applicaties op het gebied van customerengagement en innovatie.

3. Ga aan de slag

Portfolio helder? Maak maak een planning en ga aan de slag. Low-code-softwareontwikkeling gaat vijf tot tien keer sneller dan traditionele softwareontwikkeling. Wacht dus niet op de ideale specificaties, maar werk iteratief, leer en geniet van de reis.

4. Ontwikkel kennis

Bouw een team op wat meedenkt en bouwt aan de digitale toekomst van je organisatie. Een voordeel van software ontwikkelen met het Mendix-low-code-platform, is dat ook medewerkers zonder programmeerervaring applicaties kunnen bouwen. Zoek een goede partner die je helpt kennis op te bouwen. Zo snappen je medewerkers niet alleen beter wat er mogelijk is, ze kunnen ook zelf met het platform aan de slag.

Meer weten?

Wil jij een succesvolle start met Mendix lowcode? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.