Digitalisering voor technische groothandels

14/09/2022

Technische groothandels staan voor een grote uitdaging. Niet alleen staan de marges onder druk door toenemende loon-, brandstof- en energiekosten, ook is het logistieke proces veelal complex en onvoldoende duurzaam. De aanwezigheid van legacy-software of de afwezigheid van voldoende tijd en kennis maakt digitaliseren of automatiseren tot een fikse uitdaging. Tegelijkertijd verwachten klanten meer service dan ooit. Tijd om je businessmodel te transformeren en efficiënter te gaan werken.

Drie praktijktoepassingen

De combinatie van bovengenoemde uitdagingen doen je bijna denken dat het hier om een onmogelijke uitdaging gaat. Niets is minder waar. Hieronder volgen drie toepassingen waar ook jij als technische groothandel morgen mee aan de slag kunt.

1) Intelligente apps voor prijs- en artikelbeheer

Een van onze klanten wist hun MasterData-managementproces sterk te vereenvoudigen door het huidige proces, zoals dat plaatsvond in SAP ERP en WMS, te vervangen door twee intelligente MX-apps die het prijs- en artikelbeheer van ruim 200.000 artikelen gebruiksvriendelijker maken.

2) Mobiele offertemanager

Dezelfde klant realiseerde een mobiele offertemanager-applicatie waarmee medewerkers op ruim honderd verkooplocaties snel, eenvoudig en eenduidig offertes kunnen maken terwijl de klant aan tafel zit.

3) Realtime inzicht in voorraden

Een derde voorbeeld is van een klant die actuele voorraden en goederenbewegingen in hun magazijnen realtime inzichtelijk maakte, door een naadloze integratie tussen een Zebra-handscanner, Mendix en hun WMS- en ERP-systeem.

Geïnspireerd?

Benieuwd hoe jij stappen kunt maken naar een nieuw en efficiënter businessmodel? Schrijf je in voor onze webinar op 28 september. Tijdens deze webinar duiken we dieper in op typische uitdagingen van technische groothandels en de toegevoegde waarde van het low-code platform van Mendix. Meld je snel aan!