Mendify Digitaal planbord

Een digitaal planbord van Mendify maakt het plannen overzichtelijk, snel en efficiënt. De typische uitdagingen voor micro-planning en operationele planning zijn talrijk; de meeste beheersystemen bieden bijvoorbeeld geen gebruiksvriendelijke planningsinterface en vaak is het niet mogelijk om specifieke bedrijfsregels en beperkingen te implementeren.

De gebruikersinterface van het Mendify Digitaal Planbord is volledig instelbaar zodat u als planner altijd werkt met een planbord dat is afgestemd op uw eigen wensen en behoeften. Zowel de tijds-as als de resources richt u helemaal naar wens in.

grafisch-planbord

Voordelen van ons digitaal planbord

  • Een planningsbord dat zich aanpast aan uw behoefte

  • Intuïtief plannen & makkelijk te gebruiken

  • Ondersteund door intelligentie en specifieke regels op maat

  • Werkt op real time informatie uit uw beheerssystemen

  • Actuele job status door integratie met datacollectie

Uitdaging

Goede planning vereist integratie met meerdere gegevensbronnen en meestal werkt u ook met bijkomende gegevens voor het beheren van de beschikbare capaciteit, resources, skills en de gerelateerde principes, mogelijkheden, beperkingen en/of afhankelijkheden. Maar een goede planning vergt ook real-time feedback van operaties, zodat de korte termijn planning daadwerkelijk een weergave is van de realiteit. Bovendien hebben ook back-end systemen deze real-time planningsinformatie nodig om te synchroniseren met gerelateerde ERP / CRM / FSM / SCM-processen.

Oplossing

Het Mendify Digitaal Planbord maakt plannen heel eenvoudig. Opdrachten worden opgehaald uit uw backend-systeem of ingegeven in een lokale opdrachtendatabase om vervolgens te verschijnen in een apart venster waar u ze alvast sorteert. Planning gebeurt door drag & drop, terwijl op dat moment de vooraf gedefinieerde regels worden toegepast. De nodige controles gebeuren in real-time.

Afmelden in het Digitaal Planbord gebeurt manueel of via integratie met het proces waarbij een operator of machine meldingen geeft van afwerking van activiteiten. De terugkoppeling van de planning naar uw ERP- of andere oplossing houdt ook deze systemen up-to-date, waardoor er gesynchroniseerd kan worden met zaken als transport en eventuele betrokken partijen direct meldingen ontvangen.

Enkele succesvolle implementatie voorbeelden

  • Maintenance Planning voor een internationale grondstoffenproducent, gekoppeld aan SAP Plant Maintenance

  • Capaciteitsplanning voor de verwerkingscapaciteit van een afvalverwerker, gekoppeld aan SAP Material Management en Sales & Operation

  • Werkvloerplanning voor een Coating productielocatie, geïntegreerd met opdrachtenbeheer in Mendix

Meer weten over ons Digitaal Planbord?

We vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen door de mogelijkheden voor uw organisatie.