Indaver digitaal klaar voor circulaire economie

05/08/2021

Indaver, een Europese verwerker van gevaarlijk industrieel afval, zet het Mendix-platform in voor de ontwikkeling van een reeks low-code applicaties om het beheer, transport, de recycling en de afvoer van meerdere afvalstromen over internationale grenzen zo efficiënt mogelijk in te richten.

In dit artikel meer informatie hoe Mendify als Mendix implementatiepartner van Indaver, heeft mogen bijdragen aan een digitale oplossing waardoor Indaver klaar is voor de toekomst, in een zeer competitieve, gereguleerde en snel veranderende markt.

Indaver verwerkt industrieel en huishoudelijk afval voor klanten in heel Europa. Dit varieert van installaties voor het recyclen van afval, tot verbrandingsovens met energieterugwinning voor afval dat niet hergebruikt kan worden. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 540 miljoen euro en faciliteert meer dan 200.000 afvalbewegingen per jaar. Door strenge regelgeving in de afvalmarkt, koos Indaver voor Mendix en Mendify om digitale bedrijfsprocessen te verbeteren.

Doelstelling:

Verbeteren van digitale bedrijfsprocessen d.m.v. side-by-side app development, voor efficiënt beheer van:

  1. Afvalinzameling
  2. Transport
  3. Recycling en vernietiging
Waarom?

De internationale afvalverwerkingsindustrie wordt komende vijf jaar een markt van $ 2,3 miljard. Door het gebruik van low-codetechnologie en inzetten van data, heeft Indaver een sterke positie om koploper en aanjager te worden van de circulaire economie.

Hoe?

Om met het platform aan de slag te gaan, creëerde Mendix-partner Mendify een competentiecentrum bij Indaver. Ondertussen integreerde het ook de SAP-backend. Om er zeker van te zijn dat de apps die gebouwd zouden worden ook de juiste zijn, werden stakeholders vanuit zowel IT als de business bij Indaver in één team samengebracht. Mendify coacht en ondersteunt dit team dat de applicaties bouwt volgens de App Factory-richtlijnen.

Mendix apps:

Track & Trace – Native mobiele registratie
van afvalstromen zorgt voor nauwkeurige data en en gestroomlijnde werkprocessen.

 

 

Afval Paspoort – Eenduidige dataregistratie
is essentieel voor wet- en regelgeving.

 

 Capaciteit Planning Tool – Gebruiksvriendelijke
en real-time planningsoplossing voor inkomende afvalstromen.

 

 

“Omdat deze nieuwe toepassingen cruciaal zijn voor de concurrentiepositie van Indaver, waren we blij dat het maar drie maanden duurde om ze te bouwen”

Annick Van Driessen – International director supply chain operations

Voordelen:

  • Korte implementatietijd, hoge time-to-value
  • Schaal en flexibel platform en oplossingen die meebewegen in veranderende situaties
  • Verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de IT tools
  • Innovatieve toepassingen ter verbetering v.d. concurrentie positie
  • Eén versie v.d. waarheid, niet langer versnipperde databronnen als mobiel, Excel en ERP

“Mendify biedt een grafische drag-and-drop oplossing, zeer gebruiksvriendelijk en met verhoogde klanttevredenheid”

Stephan De Bruijn – Business support manager

Meer weten?

Benieuwd hoe dit soort oplossingen of de Mendify Delivery methode het verschil kunnen maken voor jouw organisatie? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.