Digitaliseren in een gereguleerde sector

27/06/2022

Heb je te maken met complexe wet- en regelgeving? Dan kun je lang niet altijd uit de voeten met standaardsoftware. In deze blog vertelt Patrick Smits, sales director bij Mendify, hoe je met het low-code platform van Mendix wel compliant kunt zijn en blijven.

Voordelen low-code boven standaardsoftware

Als je actief bent in een branche die te maken heeft met complexe compliancy of wet- en regelgeving is het vaak een uitdaging om aansluiting te vinden vanuit software. Hierbij twee voorbeelden hoe het Mendix-lowcode-platform jou kan helpen.

In de praktijk: een digitaal afvalpaspoort

Een Europese organisatie actief in afvalbeheer voor industrie en overheid is bij wet verplicht om alle afvalstromen te registeren, van bron tot en met verwerking van het eindproduct. Hiervoor was geen out-of-the-box-oplossing beschikbaar. De organisatie had te maken met een complex IT-landschap én met de wens om de hele keten inzichtelijk te maken. Voor deze afvalverwerker ontwikkelden wij op basis van het Mendix-platform een digitaal afvalpaspoort. Op deze manier wordt het hele proces van a tot z digitaal vastgelegd wat zorgt voor een volkomen transparante supply-chain.

In de praktijk: KYC

Een zakelijke dienstverlener zocht een gebruiksvriendelijke oplossing om hun Know Your Customer-proces te ondersteunen. Op verschillende momenten in hun bedrijfsproces moesten verschillende aspecten gevalideerd kunnen worden. Wie is de klant, is deze financieel gezond en heeft de klant nooit met fraude te maken gehad? De bestaande oplossing was een combinatie van diverse losse applicaties en documenten. Niet ideaal en ook niet compliant met de bestaande wet- en regelgeving. Voor deze organisatie hebben wij met het Mendix-platform in korte tijd een oplossing gerealiseerd die het gehele proces ondersteunt in één applicatie.

Ook in korte tijd een digitale oplossing voor jouw compliancy-uitdaging?

Ontdek hoe gemakkelijk jouw organisatie compliant kan zijn en blijven bij voortdurend veranderende wet- en regelgeving.