Kortere time-to-market? Zo doe je dat!

01/03/2023

Een korte time-to-market is goud waard voor klanten. Je kunt niet eindeloos blijven roepen dat je ermee bezig bent. Op den duur word je als bedrijf ongeloofwaardig. In deze blog vertelt Cedric Eraly, Business Analyst en Mendix Developer bij Mendify, hoe je de time-to-market – of de time-to-business – zo kort mogelijk houdt.

De digitaliseringsuitdaging

Dat de wereld steeds sneller digitaliseert en dat daar mooie dingen uit voortkomen, daarover bestaat geen twijfel meer. Maar het brengt één uitdaging met zich mee. De business bedenkt nieuwe toepassingen waar je bij staat, maar IT heeft vaak te maken met een maandenlange backlog. Daardoor kunnen ze niet snel genoeg reageren op behoeften van de business. Vaak zijn ook de systemen niet flexibel genoeg om zomaar mee te gaan in al die veranderingen. Ondertussen ziet de business de concurrenten links en rechts voorbijsnellen. Herken je dit? Dan is het overduidelijk tijd om met low-code aan de slag te gaan.

Een roadmap geeft houvast

Natuurlijk is low-code an sich geen wondermiddel, zelfs Mendix niet. Alles staat of valt met een goede strategische IT-roadmap. In zo’n roadmap leg je – bij voorkeur met een kundige IT-partner – vast waar je naar toe werkt. Zo’n stip op de horizon geeft houvast en helpt je bepalen wat belangrijk is en wat niet.

Co-creatie

Als je vervolgens aan de slag gaat met het low-code-platform van Mendix kun je in hele snelle iteraties werken. Je kunt mensen uit de business heel nauw betrekken bij het ontwikkelproces. Mensen uit de business zijn immers inhoudelijk expert, Mendix-ontwikkelaars zijn experts als het gaat om het low-code-platform van Mendix. Door die twee expertises samen te brengen, ontstaat de meest waardevolle vorm van co-creatie. Zo kun je elke twee weken een demo geven aan de business en ervaart men hoe snel dit werkt.

Innoveren

De combinatie van de samenwerking van de business en IT, een heldere roadmap en de low-code-ontwikkelmethodiek, zorgt ervoor dat je wel tien keer sneller een applicatie kunt opleveren dan bij de traditionele ontwikkelmethodes. En ook nog eens helemaal naar de wensen van de klant. Zo trek je de vraag van de business en de capaciteit van IT gelijk. Als je snel kunt opleveren, heb je ook niet meer te maken met die vertragende backlog en zo geef je de business de kans om te innoveren. Is er een nieuwe behoefte of verandert er iets in de wet- en regelgeving? Geen probleem, met een paar weken kun je aan de slag! Eindelijk hoef je als IT-team niet meer te roepen: we zijn ermee bezig, maar kun je vragen: wanneer wil je het hebben?

Meer weten?

Benieuwd of jouw organisatie het agile werken met het low-code-platform van Mendix ook ten volle kan omarmen? Daag ons uit met een casus. Bezorg ons een idee en wij maken het concreet op basis van een eendaags mini-project waarin we het ‘spel’ spelen zoals dat ook werkt in een echt agile ontwikkelingsproject. Met deze app-in-a-day-ervaring overtuigen we je gegarandeerd van de mogelijkheden.